Archief

IMG_6289

Donderdag 19 juni hebben Niels Verkruijsse en Leyla Regelink de ‘Battle of the Schools’ gewonnen met hun bedrijfsidee de KoffieBoot. Deze eerste editie werd gehouden in het Stadhuis Leeuwarden en geldt als het slotevenement van de HBO minors Ondernemerschap. Vijf studentbedrijven presenteerden voor medestudenten en de jury hun bedrijfsplannen om zo de wisselbokaal in de wacht te slepen en zich een semester lang “Student Entrepreneur Leeuwarden” te noemen. De KoffieBoot heeft als doel een koffiebeleving op water te introduceren in de regio Giethoorn. “We zijn al in gesprek met verschillende partijen en nu hebben we nóg meer zin om te starten”, vertelt Niels Verkruijsse enthousiast. Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en Van Hall Larenstein slaan de handen ineen als het gaat om ondernemerschap. Sinds februari van dit jaar heeft de samenwerking verdieping gekregen en zijn gastlezingen en workshops voor elkaars studenten opengesteld. De volgende editie zal plaatsvinden in het begin van 2015.

Zeer geslaagde excursie bij Weidenaar Dokkum

Donderdag 12 juni zijn we met de harde kern van de minor Ondernemen helemaal naar Dokkum afgereisd om aldaar een bedrijfsbezoek te doen aan Weidenaar Worst BV. Met dank aan Wini Weidenaar hebben we een zeer leerzame en vooral ook leuke rondleiding gekregen in de fabriek. Het hele proces van vers vlees en gedroogd vlees maken van topkwaliteit hebben we doorlopen en wat een topbedrijf!

IMG_6233

 

Dinsdag 3 juni gaan we met alle studenten en betrokkenen van de minor Ondernemen bij Paddy O Ryan het semester in een informele setting afsluiten. Je kunt je om 16:00 melden bij de bar dat je vanuit NHL Hogeschool CMD komt en dan wijzen zij de juiste corner in het café aan!

Paddy o Ryan

Pecha Kucha Evenement 17 juni

De naam Pecha Kucha stamt af van het Japanse woord ‘priet-praat’ . Het is een presentatievorm waarbij jij jouw idee in 20 beelden laat zien die elk 20 seconden getoond worden. Heb jij een lumineus idee of project dat de Leeuwarder Ondernemers niet mogen missen ? Geef je dan op voor Pecha Kucha. De voorrondes vinden plaats tijdens de LC Awarduitreiking op dinsdagavond 17 juni 2014PKN2014-215x300

Ondernemers
Je presenteert je idee aan een uiteenlopende groep van ondernemers. Deze ondernemers staan open voor goede ideeën.
Wanneer ze enthousiast zijn over jouw idee kunnen ze samen met jou je idee gaan uitvoeren!

Winnaar
Een professionele jury kiest de winnaar uit de studenten die hun ideeën pitchen.
De winnaar van Pecha Kucha pitcht nog een keer voor het grote  publiek dezelfde avond en wint €333,33 om het winnende idee uit te voeren. Je wordt in het ontwikkelingsproces bijgestaan door Leeuwarden Studiestad. Daarnaast wordt er nog een Pecha KuchaNight georganiseerd in november, de grote finale! Dus val je in juni net buiten de boot, dan is er nog een kans in november.

Aanmelden? Klik hier.

Lekkere Trek: “the street food revolution”
IMG_5897